ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

בנין משולב מגורים ומסחר- החנויות?
תגובה אחרונה 11 ינו 2014 12:17 ע"י גלי. 2 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
מבולבל

--
10 מרץ 2013 08:54
  • צטט
  • הגב
שלום
מה קורה במקרה של תמ"א בבניין מגורים עם קומת קרקע מסחרית, איזה פיצוי ,אם בכלל, מקובל לתת לבעלי היחידות העיסקיות, והאם באחוז ההסכמה של בעלי היחידות דיור לביצוע תמ"א (60%) מתייחסים רק לדירות מגורים או גם לבתי עסק? בבניין 21 יחידות כשמתוכן 10 הן דירות והיתר חנויות או מחסנים.
הרי מבחנתם- לא אכפת להם המצב הפיסי של הבניין ואיך הוא נראה- כיצד המחוקק מדרבן אותם להשתתף בתמ"א
תודה
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
12 מרץ 2013 21:15
  • צטט
  • הגב
שלום לך מבולבל,

אכן הצלחת לשים את האצבע על עוד נקודה רגישה בתמ"א 38 - הקומה המסחרית!

התמ"א, בנוסחה הנוכחי, מניחה, כנראה, שקיים סיכון רק לבניינים ללא קומה מסחרית (חנויות), אני אומר זאת בציניות כמובן.

ה"סבל" שלבעלי החנויות הוא ברור, כי תקופת הבניה עלולה לפגוע משמעותית בפרנסת שוכרי/בעלי החנויות (עבודות בניה, פיגומים, גדרות וכו' יקשו על הגישה) והדבר ימצא את ביטויו מהר מאוד בדמי השכירות, עם זאת, שיפוץ וחידוש הבניין מעלה גם את ערכן של החנויות, במידה כזאת או אחרת, וזאת עוד לפני שהתייחסנו לחשיבות של חיזוק הבניין כנגד רעידות אדמה.

כיום מקובל שבעלי החנויות מפוצים בשטח אכסון (כגון: מחסנים בקומת העמודים או במקלט שכבר אין בו צורך אם נבנים ממ"דים לדירות) או הרחבת החנויות, אם יש אפשרות כזו.

מאחר שלצורך פניה למפקח על רישום המקרקעין החוק דורש 2/3 מבעלי הדירות שצמודים לדירתם 2/3 מהרכוש המשותף, וגם לבעלי החנויות יש חלק יחסי ברכוש המשותף, אזי יש להתחשב גם בדעתם.

מקווה שעזרתי

עו"ד דביר מאירוביץ - תמ"א38

* אין לראות באמור ייעוץ משפטי.

משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי
גלי

--
11 ינו 2014 12:17
  • צטט
  • הגב
אני מבקשת לדעת בהמשך(חנויות בבנין מגורים) כאשר הורסים ובונים מחדש עפ"י תמ"א 38/2,מה הדין האם החנות חייבת במס שבח ואם כן באיזה שיעור ועל מי חל התשלום (הקבלן או בעל הנכס כאשר אין התייחסות לעסקים לנכסים עסקיים בתמ"א 38/2? כמו כן על מי חל תשלום דמי הפינוי לדייר הנמצא בשכירות מוגנת בחנות על בעל הנכס או הקבלן/יזם?עפ"י התמ"א 38 דיירים לא חלה עליהם כל הוצאה כספית (כולל מיסים)מה הדין לגבי חנות בפרוייקט כזה.
תודה מראש גלי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.