ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

גג פרטי בתמ"א 38 והיזם הוא בעל הגג
תגובה אחרונה 15 דצמ 2013 19:26 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
אמיר

--
07 דצמ 2013 22:31
  • צטט
  • הגב
דביר שלום,
מדובר על תמ"א 38 בנין בן שלוש קומות וארבע דירות ברעננה. הגג של הבית שייך לקומה השלישית שהוא גם היזם שמבקש לעשות את התמ"א.
במקרה שלנו היזם מעוניין להקים 5 דירות חדשות בקומות הנוספות ועוד דירת גן (זאת אומרת סה"כ 6 דירות חדשות). יש לציין כי הגינה הינה נכס משותף של כלל הדיירים בבניין.
ידוע לי כי במקרה סטנדרטי של תמ"א 38 בו הגג הוא נכס משותף של כלל הדיירים, הדיירים נותנים את הגג ובתמורה מקבלים חדר נוסף/ממ"ד, מרפסת שיפוץ כללי לבנין, מעלית וכו'. במקרה הזה מן הסתם איננו נותנים את הגג (כי הוא לא משותף) אבל אנחנו כן נותנים חלק ניכר מהגינה.
היזם מבקש שכל אחד מהדיירים ישתתף בהקמת החלק הנוסף שיתווסף לכל דירה (ממ"ד, מרפסת) לפי עלות למ"ר.
השאלה היא, מכיוון שזהו מקרה יחסית ייחודי, מה נהוג? האם באמת הדיירים משלמים עבור הבנייה שנוספת להם לדירה? האם מכיוון שאנו מוותרים על חלק ניכר מהנכס המשותף (הגינה) הנ"ל לא מהווה תמורה עבור החדר הנוסף/מרפסת שכל דייר מקבל? ואם כן נהוג לשלם אז כמה?

תודה מראש,

אמיר
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
15 דצמ 2013 19:26
  • צטט
  • הגב
אמיר שלום רב,

ככל שתקנון הבניין לא מגדיר מפורשות אחרת, חשוב לי להבהיר: על אף שהגג שייך לבעל דירה מסויימת זכויות הבניה מכוח תמא 38 שייכות לדיירים ע"פ חלקיהם ברכוש המשותף. כלומר הגג שלו, וזה מקנה לו זכות וטו להחליט אם יהיה פרויקט או לא, אבל זכויות הבניה הן של כלל בעלי הדירות בבניין.

לגבי המקובל בתוספת תשלום, נראה כי העניין הוא עניין למשא ומתן וקשה לקבוע כאן בפורום מה נכון ומה לא.

בהצלחה,
משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.