ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

בנוגע לשכנים
תגובה אחרונה 29 מאי 2013 19:48 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
לירון

--
29 מאי 2013 12:23
  • צטט
  • הגב
אם רק שכן אחד מסרב לביצוע תמ"א בבניין עדיין אפשר לבצע את הפרוייקט?
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
29 מאי 2013 19:48
  • צטט
  • הגב

תופעה נפוצה בבניינים בהם רוצים לקדם פרויקט תמ"א 38 הוא דייר סרבן. הסירוב – סיבות רבות לו. חלקן אמיתיות וכנות וחלקן נגועות בחוסר תום לב.
כיום, מתיר החוק לממש תמ"א 38 גם ללא הסכמה של כלל בעלי הדירות בבניין. למעשה, מספיק כי שני שלי מבעלי הדירות והרכוש המשותף יביעו את רצונם כדי להתחיל לקדם את הפרוייקט. אלא שפרוייקטים אשר יוצאים לדרך במצב בו אין הסכמה מלאה של כלל בעלי הדירות, מתקשים למצוא שותפים – יזמים ובנקים מממנים.
כעורך דין המייצג ומלווה דיירים בפרוייקטים רבים של תמ"א 38 למדתי לדעת כי הביטוי "לכל מטבע שני צדדים" מתאים במיוחד למקרים כאלה. מצד אחד – ישנו הרוב. בעלי הדירות המעוניינים לבצע את הפרוייקט, להשביח את דירתם הפרטית ואת הנכס המשותף ורואים לנגד עיניהם את התועלת לכולם. קל להבין את הכעס והתרעומת שלהם כלפי מי שמונע בעדם לממש את הרצון הזה.
מצד שני – המיעוט, פעמים רבות מדובר בדייראחד בלבד, שנקלע ל"עליהום" ואווירה עויינת ממש בתוך ביתו. במקרים רבים הסרבן מגיע אלי על מנת לקבל סיוע ויעוץ משפטי כיצד להתמודד עם המצב המאוד לא סימפטי הזה.

קודם הבנת הנפש, אחר כך ידיעת החוק...

כשמגיעים אלי דיירים המעוניינים לתבוע (כנגד דייר סרבן) או להתגונן (נגד רוב המעוניין לכפות את רצונו), אני לא ממהר להפעיל את הכלים המשפטיים. העדפתי הראשונה היא להגיע לשיתוף פעולה מתוך רצון חופשי, דבר שהוא בעל תרומה משמעותית יותר לכל הצדדים.
את 5 הכללים בהם אני עומד לשתף אתכם כעת לא לומדים בבית הספר למשפטים. למעשה, כל אדם עם מעט דרך ארץ יכול להפעיל אותם, ולנסות להגיע לפתרון מבלי להזדקק לעזרת עורך דין:
1. כבוד הדדי – שמרו על הכלל הזה כל הזמן, בהתנהגות או בשיחה, גם אם הסרבן לא מפעיל את אותה גישה כלפיכם. ותרו על התבטאויות כגון "מי צריך אותך" ו"עוד נכפה עליך את הפרויקט", ובוודאי שאל תתנהגו באלימות, פיזית או מילולית. הללו רק יתרמו לאוירת ה"אנטי" ולניסיון עיקש לטרפד את הפרויקט מצד הסרבן, או לעכב אותו במידה ויאושר.

2. שיתוף מלא - הזמינו את הסרבן לכל שיחה או מפגש בעניין התמ"א בבניין, ושתפו אותו בכל המידע. גם אם הוא מתמיד בסירובו, לא מגיע ולא משתתף, דאגו לסכם עבורו את עיקרי הדברים ולהניחם בתיבת הדואר שלו.
מנסיוני, היעדר השיתוף תורם להתנהגות המתבצרת ואף עלול להוביל למסקנה כי קיים חוסר שקיפות, וכי היזם סוגר עסקאות "מתחת לשולחן" עם שאר הדיירים.

3. הקשבה – גלו עניין אמיתי במניעים של הסרבן ונסו להבין מה סיבת הסירוב. לעיתים, הקשבה כנה עשויה לאתר מחלוקות ומירמור של שנים ארוכות. כבר נתקלתי במקרים בהם דייר שבעבר לא קיבל את הסכמת שכניו לשינוי בדירתו, או דיירת הסובלת מבעיית רטיבות מתמשכת ושכניה מתעלמים מתלונותיה, מצאו סוף סוף את הדרך לנקום. הקשבה פעילה ומתעניינת, מתוך אמפתיה והזדהות עם התחושות, לרוב מוציאה את העוקץ מהמשך ההתנגדות.

4. מה אתה רוצה? לאחר שהקשבתם, בנועם ובסבלנות, הגיע הזמן לעבור משלב ה-למה לשלב ה-מה. שאלו בפשטות "מה יגרום לך להסכים לפרויקט?" או "מה יעזור לך להסכים להצעה שקיבלנו?" לעיתים התשובה פשוטה ומפתיעה בקלות בה היא מאפשרת לפתור את הבעיה.

5. הקימו 'מחנה דיירים' אחד בלבד – זיכרו כל הזמן כי גם אם חלק מהדיירים מתנגדים, זהו עדיין פרויקט שלכם מול היזם. מצב בו הדיירים החפצים בפרויקט חוברים לצד היזם הוא בלתי נסבל עבור הסרבן, אשר חש כי כוווווולם נגדו. זהו מילכוד אשר קשה מאוד לצאת ממנו. הקפדה על 'מחנה דיירים' שכולל את כל הדיירים, יספק לסרבן סולם לרדת מהעמדה הלא נוחה שהתבצר בה ולהצטרף למחנה.

כאשר הסרבן מעורר בכם רוח לחימה, הזכירו לעצמכם שהפרויקט מסוג זה אורך מספר שנים. פניה למפקח על רישום המקרקעין, תביעות והליכים משפטיים שונים, יאריכו משמעותית את מימוש הפרויקט ויצריכו השקעת משאבים לא מעטים. אני משוכנע שתעדיפו לחסוך את ההוצאה, הזמן, והאנרגיות השליליות. גישה חיובית מצידכם היא בעלת סיכוי גדול יותר לפתור מחלוקות, ולטווח הארוך תמיד משתלמת יותר.

שיהיה הרבה בהצלחה,
 

משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.