ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

תמא 38/1 שאלה חישובית
תגובה אחרונה 03 נוב 2015 09:48 ע"י עו"ד אילן גלזר - מנהל הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
רוארק

--
21 אוק 2015 04:50
  • צטט
  • הגב
שלום לכולם

שאלה בדבר הסעיף המתייחס לקשר בין זכויות התבע והתמ"א במסגרת תמ"א 38/1. הייתי מעוניין לשמוע אם הפרשנות אותה אציג לגבי חישוב זכויות הבנייה המתקבלות מתוקף התוכנית סבירה:

ס"כ זכויות הבנייה = קומה מורחבת לפי תוכנית ההרחבות (כלומר לפי התב"ע) * 2.5 + הזכויות השייכים לדיירים מכוח התב"ע שלא נוצלו.

אני פחות מעוניין להתמקד בחלק שלהקומה הרעיונית, אלא יותר בחלק השני, של זכויות התבע הבלתי מנוצלות.

לדוגמא: בקומה קיימות 2 דירות הבנויות 40 מ"ר כל אחת, ותוכנית ההרחבה החלה על הדירות מאפשרת הרחבה של עוד 30 לכל יחידה. מכאן הקומה הרעיונית היא 2*70=140מ"ר. כמו כן נניח והתבצע לאותן יחידות במסגרת תמ"א 38/1 הרחבה ב25 מ"ר ליחידה. הרי שמכאן, האם נותרו עוד 5 מ"ר מכוח התבע שלא נוצלו לכל יחידה? כלומר השאלה היא האם גם את אותן 5 מ"ר של יחידה ניתן לנצל?
עו"ד אילן גלזר - מנהל הפורום

--
03 נוב 2015 09:48
  • צטט
  • הגב
רוארק שלום רב,

כפי שכבר עניתי במסגרת תשובות קודמות, בפרוייקטים מסוג חיזוק ותוספות בניה בהתאם להוראות תמ"א 38 (פרוייקטים המכונים תמ"א 38/1), לא ניתן לצרף את הזכויות מכוח התב"ע לזכויות מכוח התמ"א. תקרת הזכויות היא הגבוהה מבין השניים - הזכויות מכוח התב"ע או הזכויות מכוח התמ"א והזכויות מכוח התב"ע מתקזזות אל מול הזכויות מכוח התמ"א.
לכן התחשיב שערכת לפיו מחשבים את הזכויות מכוח התמ"א על פי גודל קומה מורחבת לפי תב"ע, הינו מוטעה.

בברכה,

אילן גלזר, עו"ד
משרד עו"ד גלזר ושות' – הנהלת הפורום, ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל Headoffice@glaser-law.co.il ובטלפון: 03-6114920.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.