ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

שאלה לגבי ההטבות
תגובה אחרונה 29 מאי 2013 18:31 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
danaav

--
26 מאי 2013 13:18
  • צטט
  • הגב
האם כל דייר מקבל אותו דבר (חדר ומרפסת) או שניתן לפצות דיירים שהרווח שלהם נמוך מדיירים אחרים?
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
29 מאי 2013 18:31
  • צטט
  • הגב

שלום רב,

באופן עקרוני התמ"א, בזכויות הבניה שהיא מאפשרת (בכפוף לאישור הגורמים המוסמכים), לא מבדילה בין דירות קטנות/גדולות/ישנות/ משופצות/ בקומה נמוכה/בקומה גבוהה.

קיימות אפשרויות שונות לייצר איזון בין דיירים, אך לרוב אין הדבר מתבטא בתוספת הבניה, כי בסופו של דבר היזם מוסיף לדירות שטחים שהוא "מרוויח" אותם בגג הבניין לדירותיו.

מניסיון, כשמנסים להיכנס למנגנוני איזון בין דיירים, אין לזה סוף (הדייר בקומה הראשונה טוען שהוא לא מרוויח מהמעלית כמו זה שבקומה השלישית ולכן מגיע לו פיצוי עודף, הדייר בקומה השלישית טוען שעד היום לא גרו מעליו ומעתה יגורו מעליו (בדירות החדשות שתבנינה) ולכן מגיע גם לא פיצוי עודף, הדייר עם הסלון שפונה לעורף טוען שעד היום היה לו נוף ירוק ומעתה תהיה חניה ולכן מגיע גם לו פיצוי עודף ויש עוד אינספור דוגמאות שאני, כמי שמייצג בעלי דירות בפרויקטים של תמ"א38, שומע כמעט כל ערב בישיבות דיירים).

למעט מקרים של אי שוויון מובהק ובאופן חריג (כמו למשל: דירה שמקבלת ממ"ד ואחרת שלא, דירה שיש לה גג צמוד מול דירה רגילה), אני מוצא שמנגנוני איזון למיניהם יוצרים אי הסכמה וכאוס גדול בין הדיירים וגם פתח למיסוי בעלי הדירות בגין תמורות שאינן מוגדרות בחוק החיזוק.

מכל מקום, אם יש בבניינכם רצון לייצר איזון במתן תמורות עודפות ל"נפגעים" הנכון הוא לפנות לשמאי שיערוך דוח מפורט (טבלת איזון) בו "יתמחר" את ההפרש שבגינו נדרשת התמורה העודפת.

מאחל המון הצלחה,
 

משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.