ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

מפרט של ממ"ד ומרפסת- שאלה דחופה
תגובה אחרונה 17 פבר 2013 21:46 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
נטלי

--
06 פבר 2013 23:24
  • צטט
  • הגב
שלום רב,
ברצוני לדעת האם ישנו מפרט קבוע מבחינת גודל הממ"ד והמרפסת שעל הקבלן המבצע לעמוד בו?
בבניננו נאמר שעל מנת שיוכלו לבנות את המעלית יהיה צורך לקחת מחלק מהדירות(אחד האגפים)0.5 מטר לערך. האם בשל כך יש צורך בהסכמתם של כל בעלי הדירות שמדירותיהם ילקח חלק זה?והאם בעת התהליך מאחר ונהרס חלק קטן מהדירה יש למקמם במקום חלופי?(הם יכולים לדרוש זאת?)האם דייר יכול לסרב בתוקף לתמ"א מסיבה שאינו מוכן שילקח חלק זה מדירתו?
תודה,
נטלי
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
17 פבר 2013 21:46
  • צטט
  • הגב
נטלי שלום רב,

העלית מספר שאלות חשובות, אנסה לענות עליהן לפי הסדר,
א. גודל ממ"ד מינימאלי נקבע ע"פ הנחיות הג"א והוא כ 12.5 מ"ר ברוטו. (ניתן במקרים מסויימים לאשר ממ"ד קטן יותר). לגבי מרפסת אין גודל מינימאלי, הכל ע"פ הסכמת הדיירים והיזם.

ב. על מנת "להיכנס" לדירה של מישהו, לטובת מעלית או לכל צורך אחר (כלומר, לקחת חלק מהדירה לטובת הרכוש המשותף) נדרשת הסכמתו המפורשת לכך, ומקובל בפרויקטים בהם היזם נכנס לדירות דיירים לטובת מעלית, דיירים אלו מקבלים פיצוי העולה על הפיצוי שאחרים מקבלים.

ג. חוק התכנון והבניה, ואף חוק המקרקעין שחוקק במיוחד עבור תמ"א 38 (חוק המקרקעין - חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה) אינם מתייחסים לאפשרות של כפייה על בעל דירה לתת חלק משטח דירתו לטובת מעלית, ולכן נדרשת הסכמתו המפורשת.

מקווה שעניתי על המצופה ותודה על השאלות האיכותיות!

עו"ד דביר מאירוביץ - תמ"א 38

* אין לראות באמור ייעוץ משפטי
משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.