$
חדשות נדל

זעם בחולון על פרויקט שכונת אגרובנק: "לא ברור איך אושר"

העירייה הכריזה על אגרובנק כשכונה לשימור ומנעה בנייה לגובה. התוצאה: פרויקט תמ"א 38 ענק בן 430 דירות ב־8 בניינים צפופים שקירותיהם כמעט נוגעים אלה באלה

דותן לוי 17:5317.04.19

פרויקט תמ"א 38/2 הגדול ביותר במדינה, המצוי בשלבי בנייה אחרונים בשכונת אגרובנק בחולון, מעורר ביקורת עזה בקרב תושבי האזור בשל הצפיפות הרבה שבה הוא נבנה ואי התאמתו לאופי השקט של השכונה ולרחובותיה הצרים, ואפילו בעירייה מודים בטעות. במפגש תושבים שקיים מנכ"ל העירייה יוסי סילמן לפני כשבועיים הוא נשאל בין היתר מדוע בנו מתחם כה צפוף בחנקין ובן יהודה, ועל כך השיב: "אנחנו עד עכשיו בודקים איך קרה שאישרנו את הפרויקט. לא רוצים לחזור על טעויות, ולכן בינתיים מעכבים אישור של תוכניות אחרות".

 

 

 

 

הפרויקט, שבנתה חברת לוינסקי עופר, כלל הריסת שישה בנייני רכבת ישנים בני 130 דירות ובניית 430 דירות בשמונה בניינים בני שבע קומות. הבניינים נבנו בצפיפות יתרה על שטח של 8.5 דונם, לעתים קירות הבניינים כמעט נוגעים אלה באלה. מדובר בכ־50 דירות ברוטו לדונם. בדרך כלל יש הבדל משמעותי בין השטח ברוטו לנטו בזכות בנייה לגובה והקצאת שטחים פתוחים, אך במקרה זה הנטו והברוטו קרובים מאוד ולכן הצפיפות כה בולטת.

 

אגרובנק הוותיקה נחשבת לאחת השכונות הטובות בעיר. ב־2012 אישרה העירייה תוכנית לשימור חלקי של השכונה, אשר הגבילה את גובה הבינוי בה לשבע קומות בלבד ומנעה מיזמי פינוי־בינוי. באותה התקופה החלה לוינסקי־עופר, בבעלות יוסי לוינסקי ועופר ארביב, לפעול במתחם. ב־2013 הוגשה התוכנית לוועדות התכנון והבנייה, ובזמן קצר של 9 חודשים מרגע אישורה התקבל לה היתר.

 

התוצאה הסופית מעוררת תגובות נזעמות בשכונה. לדברי תושבת ששוחחה עם "כלכליסט", "הפרויקט צפוף באופן בלתי סביר, חזותו לא מתאימה לאופי השכונתי, ונראה כמו סלאמס עוד לפני האכלוס. לא ברור איך אישרו אותו". תושב אחר שבחן את הפרויקט מקרוב סיפר: "אתה נכנס לחדר מדרגות והוא נראה כמו פרוזדור חשוך של אונייה. יש שמונה דירות בקומה, מתוכן ארבע דירות כלואות עם כיוון אוויר אחד. כל אחד קיבל חניה ומחסן, אבל איכות החיים שם תהיה נמוכה. המרחק בין הבניינים הוא 6 מטר, והמרחק בין דירות הגן הוא כ־2 מטר".

  

פרויקט תמ"א בשכונת אגרובנק, חולון פרויקט תמ"א בשכונת אגרובנק, חולון צילום: עמית שעל

 

לדברי השמאי אלי סידאווי, עוד בטרם יצא הפרויקט לדרך משקיעים רכשו בו דירות בזול. לדבריו, המחירים בשכונה גבוהים, ומגיעים במקרים מסוימים ל־28-25 אלף שקל למ"ר. אולם מחירי דירות בפרויקט נמוכים משמעותית, "להערכתי ב־10%, כי אנשים מגיעים, רואים איך זה נראה ומתחרטים".

 

בתגובה לביקורת הקשה על מתחם הבניינים אמר היזם יוסי לוינסקי כי הבנייה נעשתה בהתאם להנחיות העירייה, שהגבילו את גובה הבנייה ל־7 קומות בלבד: "בתוכנית בניין עיר שתקפה לשכונה לא ניתנו לנו עוד אפשרויות מלבד בנייה לרוחב, כי בסוף כדי להרוס את המבנים ולבנות חדשים צריך שתהיה כדאיות כלכלית. היה צריך להיות שם פינוי־בינוי במגדלים של 25-15 קומות, אבל זו התוכנית שהיתה. בסופו של דבר ההחלטה לא מושלמת אבל היא נכונה".

 

עו"ד יוסי אומיד, המייצג את בעלי הדירות המקוריים, דוחה את הביקורת נגד הפרויקט: "הדיירים שלי קיבלו דירות עם 2 כיווני אוויר, אלה הדירות הטובות, כך שלא נפגעו מדירה פגומה".

 

מעיריית חולון נמסר: "מנכ"ל העירייה מכחיש מכל וכל את המיוחס אליו, והוועדה המקומית לא החליטה על הקפאת ההתחדשות העירונית בעיר והחלטותיה הקודמות לעניין תמ"א 38 תקפות. הוועדה שוקדת כל העת על ניתוח וניטור המצב התכנוני באזורי העיר השונים ועל השלכות הפרויקטים השונים, ובעקבות זאת הוחלט על הכנת תוכנית להתחדשות עירונית. הבניינים שמוקמים לאורך רחוב חנקין החליפו בניינים ישנים, רעועים ונטולי מיגון, חסרי מעליות וחניות ובעלי בעיות מבניות והנדסיות. הבניינים חדשים כוללים מעליות, מיגון ו־4 קומות מרתפי חניה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x