שתף קטע נבחר

יבנה: 500 דירות חדשות במיזם בינוי-פינוי

מיזם התחדשות עירונית ראשון ביבנה יוצא לדרך: תחילה ייבנו הבניינים הראשונים, ולאחר שהדיירים יעברו לדירות החדשות יהרסו המבנים הישנים - והקבלן ימשיך לבנות בשטח שהתפנה. בגבעת שמואל גובשה תוכנית פינוי-בינוי עבור 1,700 יחידות דיור אחרי עיכובים של 20 שנה

פרויקט פינוי-בינוי רחב היקף להקמת 487 יחידות דיור חדשות ביבנה יוצא לדרך. מדובר במיזם התחדשות עירונית ראשון בעיר ומהספורים מחוץ לאזורי הביקוש במרכז הארץ, שקיבל את אישור למתן תוקף של הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז מרכז. מחר (ד') יתבשרו דיירי רחוב החרמון כי התוכנית אושרה באופן סופי, בכנס דיירים שתקיים חברת אלמוג פינוי בינוי מקבוצת אלמוג, המקדמת את הפרויקט.

 

מדובר במתחם ברחוב החרמון 12-26 שבשכונת נאות-שזר, המשתרע על פני שטח של 13 דונם, שעליו בנויים כיום שלושה בניינים שנבנו בבנייה טרומית לפני עשרות שנים. בניינים אלה כוללים 3-4 קומות עם 92 דירות בשטח ממוצע של 70 מ"ר. הם יהרסו לטובת ארבעה מגדלי מגורים בני 21 קומות ובניין נוסף שיתנשא לגובה של 26 קומות.

 

כמו כן, יכלול הפרויקט כ-1,420 מ"ר של שטחי מסחר, תעסוקה, שטחים ציבוריים ושטחים ירוקים עם גינות ציבוריות. בנוסף יוקמו חניונים תת-קרקעיים, שיכללו 730 חניות לדיירים ועוד כ-100 חניות ציבוריות. עלות ההקמה המשוערת של הפרויקט, שתוכנן בידי משרד גוטמן-אסיף אדריכלים, מסתמת בכ-400 מיליון שקל.

 

הפרויקט אמור להתבצע בשיטת בינוי-פינוי-בינוי, ולצורך כך הקצתה העירייה כארבעה דונם לתחילתו. תחילה ייבנו שני הבניינים הראשונים לפני הפינוי והריסת המבנים הישנים, כך שהדיירים המפונים יוכלו לעבור ישירות למגדל הראשון ללא תקופת מעבר של פינוי והמתנה. לאחר מכן ניתן יהיה להרוס את המבנים הישנים ולבנות את שאר המגדלים המתוכננים.

מתחם החרמון ביבנה (צילום: רונן ירמיהו) (צילום: רונן ירמיהו)
מתחם החרמון ביבנה(צילום: רונן ירמיהו)

הדמיית הפרויקט החדש  (הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים) (הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים)
הדמיית הפרויקט החדש (הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים)

מהחברה נמסר כי הדיירים המפונים יקבלו דירות חדשות בנות ארבעה חדרים, בשטח של 100 מ"ר בנוי ועוד מרפסת בשטח של 12 מ"ר, כולל חניה ומחסן. תמהיל הדירות החדשות כולל דירות 3, 4 ו-5 חדרים ודירות גג. על פי החברה, המחירים יעמדו על החל מ- 1.45 מיליון שקל לדירת שלושה חדרים.

 

ברוך חנוך (62), פנסיונר של שירות בתי הסוהר, מתגורר עם משפחתו בדירת שלושה חדרים במתחם מזה 40 שנה, והיה בין הדיירים הראשונים לאכלס את הבניין עם תום הבנייה כשהיה בן 21 בלבד, בשנת 1976. חנוך קיבל את הדירה מחברת השיכון הציבורי עמידר, ועם השנים רכש אותה מהחברה וגידל עם רעייתו בדירה שלושה ילדים. "אני מאוד מרוצה מהתוכנית ומכך שלא נצטרך לעזוב מאחר שמדובר במיזן בינוי-פינוי", הוא אומר בשיחה עם ynet, לנו הדיירים זה הרבה יותר נוח ומשתלם".

 

לדברי ראש העיר, צבי גוב-ארי, "קבענו כלל ברזל שפיתוחה של העיר החדשה לא יותיר את השכונות הוותיקות ללא פיתוח. נעשה כל מאמץ לטובת מתן מענה הולם לוותיקי העיר, בצורת מבנים חדשים התואמים את העיר המתחדשת". יקי אמסלם, מנכ"ל קבוצת אלמוג, הוסיף כי "הפרויקט לא יכול היה להצליח ללא שיתוף פעולה בין כל הגורמים - העירייה שתמכה בפרויקט לכל אורך הדרך, הוועדה המחוזית שקידמה אותו והדיירים - אלו הביאו לרמת מוכנות בזמן קצר יחסית".

 

גבעת שמואל: 1,700 דירות חדשות אחרי 20 שנה

ומהשפלה הדרומית בחזרה למרכז הארץ: גם בגבעת שמואל יוצאת לדרך תוכנית פינוי-בינוי, במסגרתה ייבנו לא פחות מ-1,700 דירות חדשות במקום 550 דירות ישנות. זאת לאחר 20 שנה שבמהלכן היה הפרויקט תקוע, בשכונת גיורא בעיר. בסוף השבוע קיימה קבוצת כנען כנס דיירים, במהלכו הוצגה תוכנית כוללת להתחדשות השכונה.

 

התוכנית משתרעת על שטח של כ-60 דונם, עליו קיימים כיום 22 מבני רכבת בני ארבע קומות, אשר נבנו בבנייה טרומית לפני עשרות שנים וכיום מרביתם מוזנחים ורעועים, ללא מרחב מוגן ועם חדרי מדרגות לא מקורים. במתחם קיימות 551 דירות בשטח ממוצע של 55-80 מ"ר ומבנה מסחר.

 

במסגרת התוכנית החדשה, 1,700 דירות יוקמו בתשעה מגדלי מגורים בני 28 קומות מצד אחד של שדרה ירוקה, ומהצד השני, בקרבת שכונה עם בנייה נמוכה יחסית, יוקמו ארבעה בניינים בני שמונה קומות. בנוסף ייבנו שני מגדלי משרדים ומסחר בגובה 36 קומות כל אחד, אשר יהוו חוצץ בין כביש תל אביב-אשדוד (4) הרועש לבין מתחם המגורים, מבני ציבור, שדרה עירונית ירוקה וחניון תת קרקעי.

הדמיית הפרויקט בגבעת שמואל (הדמיה: פיקר אדריכלים) (הדמיה: פיקר אדריכלים)
הדמיית הפרויקט בגבעת שמואל(הדמיה: פיקר אדריכלים)

לדברי אדריכל טמיר פיקר ממשרד פיקר אדריכלים, שהופקד על עריכת התוכנית, "מדובר במתווה פינוי בינוי מלא, באופן שבו המבנים הישנים יהרסו, ובמקומם יוקם רובע מגורים מודרני ואיכותי, אשר יכלול לצד הדירות גם מבני ציבור חדשים כגון ספריה, גני ילדים, מרכז קהילתי שטחי מסחר ועוד. הצלחנו לכלול פארקים לטובת הקהילה, ושדרה עירונית עם שטחים ירוקים פי שלושה מהשטחים הקיימים כיום".

 

המתחם בשכונת גיורא עלה לכותרות כבר ב-1998, אז זכה היזם דודי אפל במכרז של מינהל מקרקעי ישראל (כיום רשות מקרקעי ישראל) לביצוע פרויקט פינוי-בינוי בשכונה. תנאי המכרז קבעו כי המינהל יעניק קרקע סמוכה ליזם, כדי שיתחיל לבנות עליה (בינוי-פינוי). אלא שכמה חודשים לאחר מכן, נחשפה פרשת שחיתות הקשורה אליו. בעקבות זאת בוטל המכרז, אך צו מניעה מנע מהמינהל לצאת המכרז חדש. כעת גיבשה קבוצת כנען תוכנית חדשה, במטרה לצאת איתה לדרך.

 

לדברי מאיר טל, מנכ"ל קבוצת כנען, "כמעט 20 שנה מצפים תושבי שכונת גיורא שתוכנית פינוי-בינוי תצא לפועל. מדובר בשכונה מוזנחת, שמתגוררת בה אוכלוסייה קשת יום, שלולא תוכנית פינוי-בינוי לעולם לא היו מצליחים לשפר את איכות חייהם ולשדרג את דירתם. לאחר עבודה מאומצת, גיבשנו תוכנית כוללנית לשכונה, שמתבססת רק על הקרקע הקיימת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים
הדמיית הפרויקט ביבנה
הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים
מומלצים