שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

הרצליה: 6,000 דירות חדשות בפינוי-בינוי

מתיחת פנים משמעותית לשכונת יד התשעה שנבנתה בשנות ה-50: עיריית הרצליה בחרה שני יזמים לקידום התחדשות עירונית, במסגרתה יהרסו 1,500 דירות ישנות לטובת אלפי יח"ד ו-100 אלף מ"ר לתעסוקה ומסחר

התחדשות עירונית בהרצליה: עיריית הרצליה הודיעה היום (ג') כי היא מקדמת תוכנית ענק של פינוי-בינוי בשכונת יד התשעה (שביב) בעיר. זאת לאחר שבחרה בשני יזמים לקידום תכנון חדש לשטח השכונה. התוכנית כוללת פינוי 1,500 דירות קיימות ובניית כ-6,000 יחידות דיור חדשות, לצד כ-100 אלף מ"ר של אזורי תעסוקה ומסחר בשטח כולל של כ-250 דונם.

 

כתבות נוספות במדור צנרת התכנון :

אחרי 82 שנה: אושרה תוכנית מתאר לחיפה

עפולה: אושרה תוכנית ל-1,580 דירות חדשות

גבעת שמואל: 2,000 דירות על קרקע פרטית

 

מדובר ביזמים י.ח דימרי וקבוצת NBS ישראל, שנבחרו על ידי ועדת השיפוט של העירייה שכללה, בין היתר, את ראש העיר, משה פדלון; מהנדס העיר, מייק סקה; לצד חברי מועצה, נציגי ציבור ויועצים משפטיים. בעוד כמה חודשים יועברו התוכניות שלהם לדיון בוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, ולאחר מכן יוצגו לציבור כדי שיוכלו להגיש התנגדויות.

 

שכונת יד התשעה ממוקמת בצפון-מזרח הרצליה ומאופיינת בשיכוני רכבת ישנים שנבנו בשנות ה-50 וה-60 של המאה הקודמת. לאורך השנים לא ניתן היה לקדם בה תוכנית לפינוי-בינוי בעקבות פעילות שדה התעופה המקומי, שגררה הגבלות על גובה המבנים. בעקבות החלטת המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, לפיה שדה התעופה יפונה בעוד כשנתיים, נסללה הדרך לקידום התחדשות עירונית בשכונה.

שכונת יד התשעה. צפויה למתיחת פנים משמעותית (צילום: עיריית הרצליה) (צילום: עיריית הרצליה)
שכונת יד התשעה. צפויה למתיחת פנים משמעותית(צילום: עיריית הרצליה)

 (צילום: עיריית הרצליה) (צילום: עיריית הרצליה)
(צילום: עיריית הרצליה)

על פי תוכנית המתאר העירונית, עד שנת 2030 תגדל אוכלוסיית העיר מ-90 אלף תושבים כיום ל-180 אלף נפש. בעירייה מסבירים כי חלק משמעותי מהגידול המתוכנן מתבסס על תוספת יחידות דיור במיזמי התחדשות עירונית, חלקם במסגרת של פינוי-בינוי, אחרים במסגרת של תמ"א 38 או של תב"עות (תוכניות בניין עיר) נוספות.

 

לדברי פדלון, "התוכנית שמה דגש על התחדשות עירונית, תוך שימור אופייה הייחודי וההיסטורי של השכונה, חיבור לעורקי התחבורה והעיר. מאחר שהשטח ממוקם בין צירי תחבורה נגישים - כביש 531 החדש ותחנת הרכבת הרצליה - יש לו פוטנציאל אדיר". סגנית ומ"מ ראש העיר, מאיה כץ, הוסיפה כי "הפרויקט הכרחי לשיפור תנאי המגורים של תושבי השכונה ויאפשר לצעירי העיר להמשיך להתגורר בה".

 

התוכנית של קבוצת NBS ישראל מתכננת שדרת הולכי רגל ואופניים, שתחצה את השכונה ותאפשר נגישות רגלית למוקדי התחבורה כמו כביש 531, ותכלול כיכרות ורחבות בשימושים מעורבים של מגורים, מסחר, תעסוקה וציבור. ההצעה של י.ח דמרי מאפשרת מגדלי תעסוקה ליד כביש 531. לאורך שדרות ירושלים מוצעים מגדלי מגורים עם עירוב שימושים למסחר.

 

מנכ"ל העירייה, יהודה בן עזרא, ציין כי "לשכונה יש חלק חשוב בהתחדשות העירונית הרצליה. ההצעות שהוצגו בפנינו יאפשרו לקבל את הפתרונות הטובים ביותר, שימצבו אותה בתור שכונה איכותית". מהנדס העיר אמר כי "לכל תוכנית היו יתרונות בולטים, בין אם בהתייחסות לפתרונות תחבורה ובין אם בהתייחסות לשימור לצד רענון אופי השכונה הוותיקה. תכנון משולב, הממזג בין יתרונות שתי התוכניות, יביא לתוצאה התכנונית והישימה ביותר".

 

עוד בהרצליה: הצצה לשכונת גליל ים

 

ירוחם: שכונת אנשי הקבע מתרחבת

בתוך כך, משרד הביטחון הודיע הבוקר כי ראש מועצת העיר ירוחם, מיכאל ביטון, ומנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אודי אדם, חתמו על הסכם להקמת 25 יחידות דיור נוספות בשכונת צהלה המיועדת לאנשי צה"ל וכוחות הביטחון. יחידות אלו יהיו מיועדות להשכרה, בין היתר למשרתי הקבע שיעברו דרומה במסגרת הקמת קריית ההדרכה (עיר הבה"דים).

 

שר הביטחון, אביגדור ליברמן, קיבל את המלצתו של אדם להעמיד "רשת ביטחון" לחברה הכלכלית העירונית, שתאפשר את המשך פיתוח השכונה ותהווה, למעשה, מעין ערבות להקמתה. בסך הכל היא צפויה לכלול 108 יחידות דיור, כאשר 13 משפחות ראשונות כבר זכו במכרז לרכישת המגרשים, ועתידות להקים את בתיהן.

 

לדברי אדם, "מעבר צה"ל דרומה הוא כבר לא חזון אלא מציאות בשטח. ההסכם שנחתם ממחיש את שיתוף הפעולה המתמשך בין משרד הביטחון וצה"ל לבין ירוחם, לאור הקמתה של קריית ההדרכה בסמוך לעיר. אנו צופים שההסכם, יחד עם מעטפת כלכלית-חברתית שלמה שמשרד הביטחון מקדם בנגב, יעודד את משפחות אנשי הקבע לעבור דרומה בעקבות הבסיסים".

 

ראש עיריית ירוחם, מיכאל ביטון, הוסיף כי "השקת שכונת צהלה ומתן רשת ביטחון כלכלית לאנשי קבע שישכרו בתים, ויוכלו לרכוש אותם אם יחפצו בכך, היא בשורה משמעותית לירוחם. אנו מממשים את הפוטנציאל הגלוי בעיר הבה''דים - בשנים האחרונות עשרות אנשי קבע התיישבו כאן, ועשרות תושבים כבר עובדים בעיר הבה"דים".

 

בהכנת הידיעה השתתפה אילנה קוריאל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עיריית הרצליה
שכונת יד התשעה בהרצליה
צילום: עיריית הרצליה
מומלצים