סקר תמ"א 38: כ-75% מהציבור מעוניינים להשביח את בתיהם

43% העריכו כי בתוך 5 שנים תחל תמ"א 38 על הנכס שבבעלותם ■ רק 23% קיבלו פניות מקבלנים

חיזוק מבנים בפני רעידות אדמה בתמ"א 38 הופך פופולרי, אך לא בהכרח מתוך כוונה לקדם התחדשות עירונית: 75% מבעלי דירות ישנות מעוניינים להשביח את נכסיהם במסגרת התוכנית, כך עולה מסקר של 500 בעלי דירות שנבנו לפני 1980 בגוש דן.

המשאל נערך בקרב מדגם מייצג שערך מכון שריד עבור החברה לחיזוק מבנים בישראל מקבוצת אפרתי מדפיס.

עוד עולה מהסקר כי 43% מהנשאלים העריכו כי בתוך חמש שנים ייכנס הנכס שבבעלותם למימוש תמ"א 38; אך רק 23% מבעלי הדירות קיבלו עד כה פניות מקבלנים או יזמים בנוגע למימוש תמ"א 38.

המשתתפים בסקר הצביעו על הסיבות המשפיעות ביותר על ההחלטה לבצע שיפוץ וחיזוק במסגרת תמ"א 38: 79% מבעלי הדירות רואים חשיבות רבה בחיזוק הבניין מפני רעידות אדמה, 77% מעוניינים בהשבחת הנכס והעלאת ערך הדירה ו-71% רואים חשיבות רבה בהוספת ממ"ד. מאפייני הבנייה הנוספים שצוינו כחשובים הם שיפוץ חזית הבניין, הוספת מעלית, הוספת חניה והוספת מרפסת שמש.

מהמשאל עולה כי 77% מבעלי הדירות בגוש דן מעוניינים בהורדת הרוב הדרוש לביצוע תמ"א 38; 83% מהנשאלים העריכו כי הורדת הרוב הדרוש תגביר את מימוש תמ"א 38. כיום דרוש רוב של 66% מבעלי הדירות למימוש תמ"א 38. לפני שבועיים אישרה מליאת הכנסת בקריאה טרומית הצעת חוק שתאפשר הסכמת רוב של 51% מבעלי הדירות לבצע את עבודת החיזוק.

לדברי יוסי חסון, מנכ"ל החברה לחיזוק מבנים, "ישראל יש אינטרס ברור לעודד חיזוק מבנים במסגרת תמ"א 38. הורדת הרוב הדרוש תגביר משמעותית את מימוש תמ"א 38 ותסייע למדינה ולבעלי הדירות לחזק עשרות אלפי מבנים מפני רעידות אדמה, להוסיף ממ"דים שחסרים, ובמקביל להשביח את הנכסים של בעלי הדירות בישראל".