$
נדל

הצעת חוק: להרחיב את הפטור ממס שבח

לפי ההצעה של ח"כ יוחנן פלסנר, הפטור מהמס שיחול גם על בניינים שנהרסים ונבנים מחדש; ההצעה ממתינה לקריאה טרומית לקראת הגשתה לוועדת השרים

הדר קנה 08:1428.11.11

בשבועות האחרונים פועלים מומחים לביטול עיוות מס המקנה עדיפות דווקא לפתרונות בנייה שעלולים לעלות בחייהם של מיליוני בני אדם, כך נודע ל"כלכליסט". המומחים, בהובלת עו"ד רועי שובל המתמחה בנדל"ן, מסייעים בגיבוש הצעת חוק שאותה מקדם ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה) לביטול המצב הקיים שבו

רק מבנים העוברים פעולת חיזוק זוכים לפטור ממס שבח בשעה שבניינים שעוברים הריסה והקמה מחדש לא זוכים לפטור שכזה. לטענת מובילי הצעת החוק החדשה, המצב הקיים מפלה לרעה את פתרון הבנייה הבטיחותי יותר.

 

ההצעה של פלסנר קוראת להחלת הפטור ממס שבח גם על בניינים שנבנים מחדש לאחר הריסה, והיא ממתינה לקריאה טרומית לקראת הגשתה לוועדת שרים בשבועות הקרובים.

 

העיוות החל כאשר המדינה ביקשה לעודד ביצוע פרויקטים של חיזוק מבנים ישנים מפני רעידות אדמה. לכן היא קבעה בחוק מיסוי מקרקעין סעיף המעניק פטור ממס שבח על קבלת שירותי בנייה כתוצאה מביצוע פרויקט חיזוק מבנה - הנעשה לפי הוראות תוכנית המתאר הארצית, תמ"א 38.

 

בתחילת 2010 אושר התיקון לתמ"א 38 הידוע כתמ"א 2/38. "בתיקון נקבע כי ניתן לבצע חיזוק מבנים גם בדרך של הריסת המבנה הקיים והקמתו מחדש", מסביר עו"ד איל צדקיהו ממשרד מ. דרוקר המתמחה בתחום המס. "בקרב מהנדסים קיימת תמימות דעים כי הקמת מבנה חדש עדיפה על פני חיזוק מבנה ישן. למרות התיקון של תמא 2/38, רשות המסים קבעה בהחלטה מקדמית כי הפטור ממס שבח יינתן רק במקרה של חיזוק מבנה קיים ולא יחול על חיזוק מבנה בדרך של הריסתו ובנייתו מחדש. לשיטתם, מדובר בעסקת קומבינציה רגילה החייבת במס".

 

שובל: "בנייה לפי תמ"א 38 המקורית מאפשרת פטור ממס וגם פינוי־בינוי מאפשר פטור ממס. רק בנייה לפי תמ"א 2/38 נפלה בין הכיסאות ואין היגיון להחריג אותה. זה יוצר עיוות חקיקתי שאין מאחוריו כל רציונל. הצעת החוק נועדה לתקן זאת".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x